NieuwsBerichten van de soos

Sluiting van Computersoos tot nader bericht

N.a.v. berichten in de media heeft computersoos Duiven besloten om tot nader bericht zijn deuren gesloten te houden.
Houd de berichtgeving op deze site in de gaten.

 

Windows 10 november 2019-update

In november is de Windows 10 november 2019 update te krijgen. Voor meer informatie ga naar

Update voor Windows 10

 

Vacature vrijwilliger computersoos

Wij zoeken een enthousiaste 55-plusser die in teamverband wil assisteren bij het ontwikkelen en onderhouden van onze website en daarbij deel wil uitmaken van het team van vrijwilligers van de computersoos die op de donderdagochtend senioren helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen op computergebied.

Enige technische kennis van webdesign is noodzakelijk. Het volgen van een cursus behoort tot de mogelijkheden. Contactpersoon: Jos Roemaat, tel 06-12314467.


NepmailPas op voor nepmails
Ze zien er bedrieglijk echt uit die nepmails. Criminelen gebruiken de logo's van banken en telecommaatschappijen om jou in de val te lokken. Ze willen dat jij een link opent en dat je dan daarin je persoonlijke gegevens invult of dat je wordt gemaand een betaling te doen die niet is verschuldigd. Nooit doen! Waaraan kun je nepmails herkennen?

Je kunt dit onder meer zien aan een onpersoonlijke aanhef, slordig taalgebruik en ze willen dat je op een link klikt. Ook kan het voorkomen dat je wordt gebeld. Doe zoals op de TV wordt gezegd: hang op, klik weg en bel uw bank. Je mag de nepmail ook opsturen naar SeniorWeb en dan hoor je snel of het inderdaad een nepmail is.

In het volgende artikel van SeniorWeb (Phishing: trap er niet in) vind je alle kenmerken van de nepmails. Ook vind je hier aanwijzingen hoe te handelen als je per ongeluk toch op de verkeerde link heb gedrukt.

https://www.seniorweb.nl/artikel/phishing-trap-er-niet-in